Studie-, netwerk- en inspiratiereis Denemarken groot succes!

Studie-, netwerk- en inspiratiereis Denemarken groot succes!

Op 13 en 14 april jl. organiseerden wij een studie-, netwerk- en inspiratiereis naar Denemarken op het gebied van sport. Het was een geweldige reis met een fascinerende groep mensen onder begeleiding van de fantastische heren Joop Alberda en Michael Andersen. Het programma was behoorlijk hard core, maar veel kennis en inspiratie is opgedaan:

KENNIS:

Van Lars Green Bach hebben wij geleerd over de Deense sportwet, de Folkeoplysningsloven (probeer daar je tong maar niet over te breken): een bijzondere wet die ervoor zorgt dat gemeenten sport moet faciliteren, de jeugd enorm stimuleert te sporten en een enorme bijdrage levert aan het leren over democratie en samenleven.
Via Knud Skadborg zijn wij meer te weten gekomen hoe dit beleid lokaal vorm wordt gegeven, hoe de organisatie is en hoe de gemeente sport integraal benaderd samen met o.a. cultuur, bibliotheken enz.
Mia Hyldahl heeft ons laten zien dat met voor Nederlandse begrippen beperkte accommodaties er een professionele vereniging is neergezet met fantastische resultaten. Ongekend wat Sigma neerzet!
Net als in Nederland hebben wij bij Brøndby IF geleerd dat ook uitsluitend met vrijwilligers er een fantastische vereniging vorm kan worden gegeven. Ook met vrijwilligers kan een hoge mate van professionaliteit worden behaald, waarbij hun voorzieningen uitmuntend waren.
Michael Andersen heeft ons meer geleerd over de Scandinavische sportwereld, de politiek-culturele context, en de samenwerking tussen federaties, bonden en verenigingen. Fascinerend is hoe in een land met een kleine populatie aan talent ontwikkeling wordt gedaan en wat voor rol beleid hier in heeft.
Joop Alberda heeft samen met Michael de verschillen en overeenkomsten tussen beide werelden gezocht. Daarnaast heeft hij onze Deense deelnemers geleerd over de Nederlandse route naar succes. Ook heeft hij alle deelnemers meegenomen in de route naar succes en een ieders rol en verantwoordelijkheid.

INSPIRATIE

Via meerdere inspiratiesessies hebben de deelnemers geleerd over de route naar succes, niet alleen in topsport maar ook zeker in breedtesport.
Naast het verhaal van Mia over zwemmen, heeft Rasmus Quaade ons geleerd over het Deense wielersucces en tot welke enorme diepte hij is gegaan om zijn top te halen. En hoe hij deze kennis gebruikt in talentontwikkeling en in zijn rol in educatie.
Morten Harkjær Nielsen is directeur van een handbal in een kleine Deense gemeenschap, maar met een ongelofelijk resultaat in resultaat, professionaliteit en lokale betrokkenheid bij de plaatselijke handbalvereniging.
Tenslotte heeft oud topsporter en heden ten dage leider ontwikkelaar Tweevoudig wereldkampioen Torbjørn Sindballe heeft ons inzicht gegeven in hoe de perfecte prestatie bereikt kan worden, zowel als topsporter, als leider en als organisatie. Na zijn loopbaan is Torbjørn doorgegroeid naar een topfunctie in Deloitte waar hij o.a. vele leiders traint en coacht.

NETWERK

Wij hebben een diverse groep aan deelnemers mogen ontvangen die twee dagen lang aan intellectuele topsport hebben gedaan. Het was een trainingskamp waarin hard is gewerkt, een hele mooie groepsdynamiek ontstond en waar men elkaar heeft kunnen vinden. Dankzij de intieme sfeer en bereikbaarheid van Joop, Michael en alle sprekers, was het op persoonlijk gebied een hele fijne reis.

Wij danken alle sprekers en deelnemers en zien uit naar verdere samenwerking in de toekomst. Ook danken wij de sponsoren die samen met de opbrengst van deze reis, en een sponsoring van onze kant, hebben bijgedragen aan een goed doel.

Geïnteresseerd geraakt in de onderwerpen van deze reis? Neem gerust contact met ons op.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.